Zonterapi


Zonterapi, eller reflexologi som det också kallas, är en alternativ behandlingsmetod som bygger på idén att kroppens alla delar finns representerade i fötter, händer och ansikte.


Genom att på olika sätt behandla dessa reflexzoner i t ex fötterna så hjälper man kroppen till självläkning. Obalans och blockeringar i kroppen kan ofta ge symptom som värk, stelhet, infektion eller oro. Genom tryck, drag, noppning och massage på fötter och underben stimulerar man olika funktioner i kroppen som bidrar till läkning och att man mår bättre.

Zonterapi rensar bort slaggprodukter, stärker ditt immunförsvar, minskar stress och får kroppen att slappna av. Den är därför en utmärkt behandlingsform då kroppen är sliten och dränerad på energi.

I zonterapi lokaliseras problemområden samtidigt som man behandlar dem. Dessa områden är känsliga för tryck och det gör mer eller mindre ont vid behandlingen. Det är viktigt att komma ihåg att terapeuten och kunden tillsammans hjälper kroppen till läkning och resonerar om vad som är bäst för att kunden ska bli bra.

Zonterapin har många fördelar. Den är skonsam, kräver inga kirurgiska ingrepp, ger alltid en positiv effekt på hela kroppen samtidigt som man fokuserar på det som är problemet. Man behöver inte ha något specifikt problem för att ta zonterapi. Behandlingen kan med fördel användas i förebyggande syfte. Genom regelbundna behandlingar vitaliseras din kropp och stressnivån sänks. Därmed får din kropp goda förutsättningar att fungera på bästa sätt.

Du kan bli hjälpt av zonterapi både vid akuta och kroniska besvär. En zonterapeut behandlar de flesta besvär såsom mag- tarmbesvär, urinvägsproblem, oregelbunden och smärtsam menstruation, klimakteriebesvär, barnlöshet, huvudvärk/migrän, muskel- och skelettbesvär, sömnlöshet, högt blodtryck, oro/stress, allergi/eksem och mycket mer

Enligt lag behandlas inte cancer, diabetes, epidemiska sjukdomar eller veneriska sjukdomar. Det hindrar dock inte att personer med dessa sjukdomar söker för andra åkommor.